دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۷
Monday 18 February 2019
  • Türkçe
  • العربیة
  • English
  • خانه
  • شهرستان
  • استان
  • ورزشی
  • اجتماعی
  • اقتصادی
  • سیاسی
  • گزارش
  • گفتگو
  • مقاله
  • یادداشت

مدیرجهاد کشاورزی سردشت خبر داد؛

توسعه باغات در سطح ۱۵۰۰ هکتار از اراضی شیب دار سردشت
  • شنبه, ۲۷ خرداد ۱۳۹۶

  • شناسه خبر: 411

  • بلفت

مدیر جهاد کشاورزی سردشت از توسعه باغات شهرستان در سطح ۱۵۰۰ هکتار در صورت تخصیص اعتبار خبر داد و گفت: مجموع اراضی کشاورزی شهرستان ۲۸ هزار هکتار است که از این میزان اراضی ۸ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات بوده و حدود ۱۷ هزار هکتار اراضی زراعی است.

“رسول سعیدیان” روز شنبه در گفتگو با خبرنگار بُلفَت و به مناسبت هفته جهاد کشاورزی با بیان اینکه یکی از پروژه های اساسی مدیریت جهاد کشاورزی سردشت برای آینده توسعه باغات در اراضی شیبدار در سطح یکهزار و ۵۰۰ هکتار است، اظهار کرد: فاز۱ مطالعات این پروژه به اتمام رسیده و فاز ۲ آن هم شروع ولی به دلیل عدم تخصیص اعتبار متوقف مانده است.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت گفت: با توجه به ممنوعیت توسعه باغات در حوزه آبریز دریاچه ارومیه و همچنین وجود رودخانه دائمی و پرآب زاب در شهرستان پروژه توسعه باغات در اراضی شیب دار فرصت و پتانسیل مناسبی است تا با استفاده از اعتبارات رودخانه های مرزی توسعه باغات در این شهرستان را شاهد باشیم.

وی در رابطه با سیستم آبیاری تحت فشار در اراضی خرده مالکی اشخاص از افزایش دو برابری سطح اجرای آن نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: در سال ۹۵ سطح اجرا شده آبیاری تحت فشار ۳۲ هکتار بود اما امسال و تا به امروز ۶۸ هکتار آماده اجرا است.

سعیدیان در خصوص تسهیلات فراهم شده برای کشاورزان جهت اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار افزود: در سالجاری برای اجرای هر هکتار سیستم آبیاری قطره ای ۷ میلیون و برای آبیاری بارانی ۵ میلیون تومانکمک بلاعوض دولتی به کشاورزان پرداخت می شود.

وی ادامه داد: با آبگیری سد کولسه امکان توسعه سیستم های آبیاری تحت فشار تا ۷ هزار هکتار وجود دارد که این امر مستلزم تامین تاسیسات و خطوط انتقال ۱ و ۲ توسط وزارت نیرو و اجرای شبکه های آبیاری تحت فشار در مزارع توسط وزارات جهاد کشاورزی است.

وی در خصوص جذب تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون به منظور خرید تراکتور و ادوات کشاورزی، بیان کرد: در سال ۹۵ با همکاری بانک کشاورزی مبلغ ۴۱۲ میلیون تومان به منظور خرید تراکتور و ادوات کشاورزی جهت افزایش ضریب مکانیزاسیون به کشاورزان پرداخت شد.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت افزود: در سالجاری نیز تا سقف ۲ میلیارد تومان این تسهیلات به شهرستان تخصیص یافته و کشاورزان به منظور بهره مندی از این تسهیلات می توانند به مدیریت جهاد کشاورزی سردشت و یا مراکز آن در ربط و میراباد مراجعه کنند.

**آفاتی که بیشترین خسارت را به باغات و مزارع سردشت وارد می کنند

وی در خصوص کنترل آفت خطرناک مگس میوه مدیترانه ای، تصریح کرد: این آفت جزو آفات قرنطینه ای و خطرناک است که در سال ۹۳ آستانه خسارت آن به ۹۰ درصد رسید اما در سال ۹۵ با توجه به برنامه ریزی های صورت گرفته و تخصیص مبلغ ۲۵۴ میلیون تومان اعتبار برای تهیه ادوات و ملزومات مبارزه و توزیع به موقع آن در بین باغداران، آستانه خسارت به ۱۰ تا ۱۵ درصد رسید.

مهندس سعیدیان با بیان اینکه برای کنترل این آفت خطرناک اعتبارات کلانی لازم است، گفت: مکاتبات و رایزنی های لازم با سازمان جهاد کشاورزی استان و فرمانداری شهرستان جهت اختصاص اعتبار مورد نیاز صورت گرفته است.

وی در مورد مبارزه با آفت ملخ نیز بیان کرد: متاسفانه این آفت در چند سال گذشته خسارت فراوانی به مزارع و باغات کشاورزان وارد کرد که به منظور مبارزه با آن در سال ۹۵ و در سطح ۱۷۵ هکتار و در سالجاری با توجه به گستردگی آفت در سطح ۱۰۴۰ هکتار عملیات سمپاشی و مبارزه با توزیع ۳۵۰ لیتر سم رایگان در بین کشاورزان صورت گرفت.

وی در رابطه با افزایش کیفیت محصول و کنترل آفت سن گندم گفت: در سال گذشته در سطح ۹۲۰ هکتار مبارزه  با این آفت صورت گرفت که این میزان امسال به ۱۶۹۱ هکتار تا به امروز رسید در این راستا ۲۴۰ لیتر سم رایگان نیز برای مبارزه با آفت در اراضی کم بازده و رها شده به منظور کاهش جمعیت آفت در سال آینده توزیع شده است.

** هدف جهاد کشاورزی ورود تناوب زراعی و چرخه کشت به شهرستان است

رسول سعیدیان به افزایش سطح زیر کشت توت فرنگی در شهرستان اشاره کرد و گفت: با توجه به کوچک بودن مساحت قطعات اراضی کشاورزی و به منظور استفاده حداکثری و بهره وری بیشتراین قطعات، توسعه کشت توت فرنگی به دلیل درآمدزایی بسیار خوب آن از برنامه های این مدیریت بود.

وی در ادامه بیان کرد: سطح زیر کشت این محصول در شهرستان تاکنون به حدود ۲۵ هکتار رسیده است که باعث شده سردشت یکی از شهرستان های پیشرو در زمینه توت فرنگی در استان باشد.

مدیر جهاد کشاورزی سردشت به وارد شدن محصول سیب زمینی به تناوب زراعی شهرستان اشاره کرد و گفت: کشت سیب زمینی در سالیان گذشته در قطعات بسیار کوچک و به صورت خود مصرفی بود ولی در ۳ سال اخیر با توسعه کشت این محصول به صورت مکانیزه و در سطح بزرگ توانسته به عنوان یک محصول جدید در تناوب زراعی وارد شود.

وی بیان کرد: سطح زیر کشت این محصول در سال ۹۵ در حدود ۴۰ هکتار بوده که این سطح در سالجاری به بیش از ۸۰ هکتار به صورت کاملا مکانیزه و با استفاده از ارقام اصلاح شده رسیده است.

**اقلام اساسی تنظیم بازار ماه مبارک رمضان در حال توزیع شدن است

وی در خصوص طرح ضیافت (تنظیم بازار ویژه ماه مبارک رمضان) گفت: تا به امروز ۱۳ تن برنج سفید دانه بلند و ۱۰ تن شکر در سطح شهرستان توزیع گردیده و برای تامین گوشت مرغ نیز مباشر تعیین و معرفی شده است.

سعیدیان در مورد طرح تنظیم بازار شب عید (نوروزانه ۹۶) تصریح کرد: برای این منظور از اسفند ۹۵ تا ۱۵ فروردین ۹۶ مقدار ۶۰ تن برنج، ۳۰ تن شکر، ۷ و نیم تن گوشت مرغ تامین و توزیع شد و برای میوه شب عید هم هر چند ۷۰ تن پرتقال و ۳۰ تن سیب برای شهرستان پیش بینی شده بود با همکاری اداره تعاون روستایی این مقدار به بیش از ۱۲۰ تن پرتقال و ۷۰ تن سیب رسید.

**دلیل تاخیر در ایستگاه پمپاژ ربط بیان شد

وی دلیل تاخیر در بهره برداری از ایستگاه پمپاژ ربط را تخصیص قطره چکانی اعتبارات در سالهای گذشته و قرار گرفتن بخشی از اراضی تحت پوشش آن در داخل پروژه سد سردشت؛ از جمله راه ارتباطی سردشت به بانه، قرار گرفتن ایستگاه اصلی پمپاژ بالان در داخل مخزن سد است که اصلاح و جابجایی این تاسیسات و خطوط انتقال زمانبر بوده و سبب طولانی شدن بهره برداری از پروژه شده است.

وی همچنین گفت: عملیات جابجایی ایستگاه اصلی پمپاژ و خطوط انتقال جایگزین، توسط پیمانکار سد و نیروگاه سردشت در حال انجام بوده و از پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصدی برخوردار استکه به محض تحویل آب در ایستگاه عثمان آباد و تامین اعتبار حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای تعمیر و اصلاح شبکه داخل مزارع، بهره برداری از پروژه میسر خواهد بود.

عمده ترین محصول باغی شهرستان سردشت باغات انگور دیم است با سطح زیر کشت حدود ۵ هزار هکتار جزو قطب های اول تولید باغات دیم شهرستان بوده و علاوه بر آن بحث سماق دیم را هم در سطحی بالغ بر ۶۱۰ هکتار کشت می شود که در استان منحصر به فرد است.

سطح زیر کشت باغات گردو نیز ۹۷۰ هکتار است که ۸۰۰ هکتار این سطح زیر کشت باغات بارور گردو است که جزو دومین شهر استان از نظر تولید گردو هستیم.

مصاحبه گر: آرام ظاهری

انتهای پیام/



اخبار مرتبط

مطالب مرتبط

  • سومین جشنواره قرانی در سردشت برگزار شد
  • اهدای خون در سردشت ۱۰ درصد افزایش یافت
  • بارش برف مدارس سردشت را به تعطیلی کشاند
  • تصفیه خانه شهر ربط با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال ساخته می شود

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


گزارش تصویری

گوشه ای از حضور مردم راهپیمایی ۲۲ بهمن سردشت
گزارش تصویری از آیین مولودخوانی در مساجد سردشت
گزارش تصویری از سفر معاون رییس جمهوری به سردشت
دومین جشنواره سراسری انگور سیاه سردشت پایان یافت
Bootstrap Carousel

نرخ طلا و ارز

آخرین نرخ انس شمش

لیگ برتر

آخرین نتایج

قیمت خودرو

آخرین قیمت ها

وضعیت آب و هوا

سردترین و گرمترین

ویژه نامه

آخرین اخبار

سومین جشنواره قرانی در سردشت برگزار شد
اهدای خون در سردشت ۱۰ درصد افزایش یافت
بارش برف مدارس سردشت را به تعطیلی کشاند
تصفیه خانه شهر ربط با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال ساخته می شود
۷۰ سبد کالا در بین خانواده های زندانیان سردشت توزیع شد
مطالعات پسماند شهرهای جنوبی آذربایجان غربی در اولویت است
شهرداران امانتداران خوب اموال عمومی باشند
شکارچی غیرمجاز پرندگان در سردشت دستگیر شد
“پرسپولیس سردشت” نایب قهرمان مسابقات فوتسال آذربایجان غربی شد
مسوولان و سیاست های انقلاب اسلامی توسط مردم تعیین می شوند

پربازدیدترین ها

مسابقات فوتسال نوجوانان منطقه چهار استان در سردشت شروع شد
مراجعه بیش از ۳ هزار مسافر به پست های نوروزی هلال احمر سردشت
مردم و مسئولان سردشت برگ زرینی از همیاری و کمک به آسیب دیدگان زلزله کرمانشاه رقم زدند
سردشت، شهری لبریز از عشق
سد کولسه سردشت دارای اهمیت بین المللی است/صادارت ۲۱۵ میلیون دلاری از مرز کیله
گونه در معرض انقراض کل و بز وحشی در سردشت افزایش یافت
عبور بی بازگشت ۳ جوان از رودخانه زاب سردشت
اشخاص واجب التعلیم فاقد مدارک هویتی به مدت یکماه در مدارس سردشت ثبت نام می شوند

گیشه روزنامه

  • صفحه اصلی
  • صفحه اصلی
  • صفحه اصلی
  • صفحه اصلی

کلیه ی حقوق این وب سایت مربوط به پایگاه خبری بلفت می باشد

طراحی و اجرا:www.iRwordpress.ir